rugbyballen

Rugbyballen

Een rugbybal is een ovale bal. De ovale vorm zorgt ervoor dat je de bal met hoge snelheid door de lucht kunt gooien naar je teamgenoot. De bal is gemaakt van rubber, dit zorgt voor extra grip. Hierdoor kun je nauwkeurig overspelen.
Bij All About Rugby hebben wij verschillende rugbyballen.

rugbyballen

Waar komt de rugbybal vandaan?

De allereerste rugbyballen hadden een luchtkamer gemaakt van varkensblazen, deze waren bedekt met vier stukken leder. Hierdoor waren ze niet rond, maar hadden ook nog niet de huidige ovale vorm. Deze ballen werden gemaakt door William Gilbert en Richard Lindon. Er was op dat moment nog geen verenigde balvorm voor het spelen van rugby.

Volgens verhalen waren de leerlingen van de RugbySchoo degenen die zich wilden onderscheiden van voetbal door met een andere bal te spelen. 

In werkelijkheid was het de Rugby Football Union die in 1892 de norm van een ovale bal oplegde. Deze was makkelijker te hanteren.

Trainingsbal

Balvaardigheidstraining is essentieel om de prestaties van de spelers te verbeteren. Een goede trainingsbal kan het verschil maken.

standaard bal

Deze standaard bal van Canterbury is verkrijgbaar in twee maten. De bal heeft een verbeterde grip en dikke lichte rubber samenstelling voor een langere duurzaamheid.

rugbybal van je favoriete club

Wij verkopen van verschillende landen en bekende clubs rugbyballen. Dit zijn replica’s gemaakt door Gilbert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.harristweed-shop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 309 reviews.