Rugbyschoenen

Rugbyschoenen

All About Rugby heeft een uitgebreide collectie rugby benodigdheden zo ook rugbyschoenen voor kinderen en volwassenen. Schoenen met noppen zijn essentieel voor elke rugbyspeler. Ze bieden comfort, stabiliteit en grip. Daarnaast is het van belang dat de schoen de voeten en enkels zo optimaal mogelijk ondersteunt tijdens het spelen. Daarom is het belangrijk altijd de juiste maat rugbyschoenen te dragen.

Hoe kies ik de juiste rugbyschoenen?

Bij het kiezen van een rugbyschoen is het gras waarop je speelt erg belangrijk om mee te nemen in de keuze. Je hebt namelijk voldoende grip nodig. Door de juiste schoen te kiezen kunnen ook sommige blessures voorkomen worden.

All About Rugby verkoopt drie verschillende soorten rugbyschoenen. Schoenen met vaste noppen, zes schroefnoppen en acht schroefnoppen.

Kijk hieronder welke schoenen voor jou het meest geschikt zijn.

Schroefnoppen - 6 stud

De rugbyschoen met zes schroefnoppen is voornamelijk voor spelers die het van hun snelheid en weerbaarheid moeten hebben. De schoen is wat lichter dan die met acht schroefnoppen en is ideaal voor het sprinten.

Vaste noppen/blades

Deze schoen heeft, in tegenstelling tot de andere twee, vaste noppen. Deze rugby schoen is zeer geschikt voor het spelen op droog- of kunstgras. Ze zorgen voor meer wendbaarheid en minder blessures in het stugge gras.

Schroefnoppen - 8 stud

De rugbyschoen met acht schroefnoppen is voornamelijk voor spelers die het van hun kracht moeten hebben. De stevigheid en stabiliteit van deze schoen is namelijk een stuk hoger door de acht ipv zes schroefnoppen. 

Na de wedstrijd of training

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je schoenen zo lang mogelijk mee gaan, zo kun je alles uit je schoenen halen. Maar hoe doe ik dat?

Haal na een wedstrijd of training de rugbyschoenen meteen uit je rugby tas. De zooltjes kun je eruit halen om ze zo te laten drogen. De natte schoenen kun je laten drogen door er krantenproppen in te doen. De kranten trekken namelijk het vocht uit de schoenen, vervang de proppen net zo lang tot de schoenen droog zijn. 

Rugbyschoenen op de verwarming of kachel leggen is geen goed idee. Dit kan het materiaal beschadigen of zelfs scheurtjes veroorzaken.
Om de vorm van de schoenen te behouden kun je schoenspanners gebruiken of kranten erin doen.

goede bescherming

Naast de juiste schoenen is goede bescherming ook erg belangrijk. Om je gebit en kaken te beschermen tegen het vallen en stoten draag je een bitje. Met een scrumcap of headguard wordt je hoofd beschermd tijdens de vele contactmomenten of tackles. 

Wil je meer lezen over bescherming? Klik dan op bitjes of scrumcaps.

De waardering van www.harristweed-shop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 309 reviews.